free mock test

MS Office MCQ Questions

1. Int(-67.1) returns

(A). -67

(B). 67

(C). -68

(D). 68

Show Answer
2. The Maximum file size in a word is:

(A). 16 MB

(B). 32 MB

(C). 128 KB

(D). 64 MB

Show Answer
3. The limited Number of open windows in a MS-Word is:

(A). 10,000

(B). 5,000

(C). Unlimited

(D). Limited only by available memory

Show Answer
4. The maximum Number of Column in a table is:

(A). 32767

(B). 63

(C). 50

(D). 65

Show Answer
5. In which menu option “Header & Footer” is Available?

(A). Insert

(B). Edit

(C). View

(D). Format

Show Answer
6. The shortcut of Copy Format in word is:

(A). Ctrl+K

(B). Ctrl+Shift+F

(C). Ctrl+Shift+C

(D). No Shortcut available in word

Show Answer
7. To indent a Paragraph from left:

(A). Ctrl+L

(B). Ctrl+Shift+M

(C). Ctrl+M

(D). Ctrl+Shift+L

Show Answer
8. To Remove Paragraph formatting:

(A). Ctrl+Q

(B). Ctrl+H

(C). Ctrl+Z

(D). Ctrl+P+R

Show Answer
9. The default value of Tab Stop is:

(A). 1″

(B). 0.5″

(C). 0.25″

(D). 1.5″

Show Answer
10. To run Auto Format in MS-Word:

(A). Alt+Ctrl+K

(B). Ctrl+K

(C). Alt+Ctrl+A

(D). None of Above

Show Answer
11. In which view margins and page breaks are not visible?

(A). Print Layout

(B). Web Layout

(C). Normal

(D). Outline

Show Answer
12. In MS-Word Ctrl+K is used:

(A). To copy format

(B). To delete a paragraph

(C). To insert a bookmark

(D). To create a Hyperlink

Show Answer
13. Three most important formatting attributes are:

(A). Left, Right, Justify

(B). Bold, Italics, Underline

(C). Style, Font, Size

(D). Cut, Copy, Paste

Show Answer
14. Which toolbar is always present when you open the MS-Word?

(A). Standard

(B). Formatting

(C). Menu

(D). None of above

Show Answer
15. The maximum zooming percentage in a word document is:

(A). 400%

(B). 500%

(C). 250%

(D). 550%

Show Answer
16. The total No. of Rows in a Excel Sheet is:

(A). 32767

(B). 65757

(C). 65536

(D). 65465

Show Answer
17. The Max. No of Sheets in a Excel Workbook is:

(A). 255

(B). 256

(C). 50

(D). 125

Show Answer
18. What is number format if number is longer than width of cell?

(A). ##########

(B). #Name

(C). In Scientific Notation (1.2E+02)

(D). None of Above

Show Answer
19. To copy same data in a multiple cells:

(A). Select the cell and Drag

(B). Select the cells, type the data, Press Ctrl+Enter

(C). Both A & B

(D). None of Above

Show Answer
20. The minimum zooming percentage in a word document is:

(A). 15%

(B). 5%

(C). 10%

(D). 1%

Show Answer
21. We can insert a table in a Word document :

(A). with the insert button on the standard toolbar

(B). with the table and border toolbar

(C). with both a and b

(D). None of the above

Show Answer
22. To see the Print Preview in MS-Word we use:

(A). Alt+F2

(B). Ctrl+Alt+I

(C). Ctrl+Alt+V

(D). Both a and b

Show Answer
23. Which of the following combinations is used for “Change Case” ?

(A). Alt+F3

(B). Alt+C

(C). Shift+F3

(D). None of the above

Show Answer
24. Mail Merge is :

(A). Creating the main document

(B). Creating the Data Source

(C). Creating the Data Source & Merge with main document

(D). Both a & c

Show Answer
25. What are Macros ?

(A). Series of commands run at a stroke of key

(B). To create hyperlink

(C). Series of commands run at a stroke of key & deletes when document closed

(D). None of the above

Show Answer
26. Macros are run by :

(A). using shortcut key assign to them

(B). by clicking on the icon in the toolbar

(C). by choosing run command from tool → Macro option

(D). All of the above

Show Answer
27. To insert a bookmark in a document we use:

(A). Shift+F5

(B). Ctrl+Shift+F2

(C). Ctrl+Shift+F5

(D). Alt+F5

Show Answer
28. To insert a new Work Sheet we use :

(A). Ctrl+F10

(B). Shift+Tab

(C). Shift+F11

(D). F12

Show Answer
29. In Excel to repeat the last action we use:

(A). Ctrl+Z

(B). F4

(C). F10

(D). Shift+Spacebar

Show Answer
30. To delete an entire Rows or Columns in excel:

(A). Select the Rows & Columns and press Ctrl+ (minus)

(B). Select the Rows & Columns and press Delete

(C). Both A & B

(D). None

Show Answer
31. To Copy a Sheet in a Excel:

(A). Press Ctrl+C & Ctrl+V

(B). Hold down Ctrl Key while dragging the Sheet

(C). Hold down Shift Key while dragging the Sheet

(D). Can’t Copy a sheet

Show Answer
32. The Cell Height of Excel Sheet is:

(A). 25 pixels

(B). 20 pixels

(C). 15 pixels

(D). 17 pixels

Show Answer
33. The cell address of 28th Column and 15 Row is:

(A). AB15

(B). AC15

(C). CA15

(D). None

Show Answer
34. To move one Cell up in Excel Sheet:

(A). Ctrl+UpArrow

(B). Shift+Enter

(C). UpArrow

(D). Both B & C

Show Answer
35. Which one is Valid to sum from cell A1 to A5?

(A). sum(A1,A5)

(B). =sum(A1,A5)

(C). =Sum(A1:A5)

(D). Both B & C

Show Answer
36. What is Formula Bar?

(A). Shows the actual contents of the cell

(B). Use to edit the data entered in the cell

(C). Shows only formula contained in the cell

(D). Both A & B

Show Answer
37. What does the error “#Value” shows?

(A). Invalid Insertion

(B). Error caused by Incorrect Argument(s)

(C). Reference to an Invalid Name

(D). Different meaning depending on circumstances

Show Answer
38. What is the contents of the cell C2 if the formula “=$A$2” in B2 is copied to C2?

(A). $B$2

(B). $A$2

(C). $C$2

(D). None of Above

Show Answer
39. What are the different types of Cell References?

(A). Absolute

(B). Relative

(C). Mixed

(D). All of Above

Show Answer
40. To display the formula instead of value in a Cell, we use:

(A). Ctrl+E

(B). Ctrl+`

(C). Ctrl+@

(D). Shift+Ctrl+F

Show Answer
41. In excel, to create Header & Footer, which menu is used:

(A). View

(B). Insert

(C). File

(D). Format

Show Answer
42. What is ADO?

(A). Add Data Object

(B). ActiveX Data Object

(C). Add Deleted Object

(D). Advanced Data Object

Show Answer
43. What is meaning of “&” in Access?

(A). Blank space is required in the field

(B). Blank space is not required in the field

(C). Requires all character in lowercase

(D). Requires all character in uppercase

Show Answer
44. The Extension of Access project is :

(A). .mdb

(B). .apj

(C). .adp

(D). .mdj

Show Answer
45. We can create a table by using :

(A). Table Wizard

(B). Design view

(C). Entering data

(D). All of the above

Show Answer
46. What are the different types of relationships?

(A). One-to-many

(B). Many-to-many

(C). One-to-one

(D). All of the above

Show Answer
47. Before deleting a field that is related to a field in another table, you have to :

(A). delete the field from other table also

(B). end the relationship between the tables

(C). create the table again without that field

(D). All of the above

Show Answer
48. A database is a :

(A). collection of information related to a particular subject or purpose

(B). combination of rows and columns

(C). collection of tables

(D). None of the above

Show Answer
49. When you open a database run automatically

(A). Table

(B). Query

(C). Module

(D). Macro

Show Answer
50. Queries are used to :

(A). view the data

(B). change the data

(C). analyze the data

(D). All of the above

Show Answer
51. What is an effective way to present your data?

(A). Table

(B). Report

(C). Query

(D). Database

Show Answer
52. You can provide fill effects by using option

(A). Background

(B). Slide Colour Scheme

(C). Both a & b

(D). Slide Layout

Show Answer
53. We can change the design template of a presentation by using :

(A). Apply Design Template option

(B). Background option

(C). Slide Layout

(D). Format

Show Answer
54. The change will be reflected in all slides when we change

(A). Master slide

(B). First slide

(C). Any slide of presentation

(D). None of the above

Show Answer
55. In slide view slide appear as :

(A). Outline view

(B). Full Screen view

(C). Shorter view

(D). All of the above

Show Answer
56. To apply Transition & Animation effects we use:

(A). Slide sorter toolbar

(B). Standard toolbar

(C). Formatting toolbar

(D). Drawing Toolbar

Show Answer
57. Shortcut to deactivate the Pen tool in PowerPoint

(A). Ctrl+S

(B). Ctrl+Shift+S

(C). Shift+F6

(D). Ctrl+P

Show Answer
58. How do you convert your presentation into a compressed package?

(A). By using goto property in Edit menu

(B). By using Pack & Go option

(C). Cannot compress

(D). By using export option

Show Answer
59. Which wizards is used to create overhead transparencies?

(A). Database wizards

(B). Genigraphic wizards

(C). Template Wizards

(D). None of the above

Show Answer
60. Pivot Table allows the user to :

(A). Sort , Filter the data in their browser

(B). Pivot data in their browser

(C). Both a & b

(D). None of the above

Show Answer
61. In MS-Access Queries are implemented by using

(A). Database language

(B). Structure Query Language

(C). Object oriented language

(D). User defined language

Show Answer
62. You cannot create a relationship using fields that are not of

(A). the same name

(B). the same table

(C). the same data type

(D). the same database

Show Answer
63. The fastest way to adjust the width of column is

(A). to double click on the right side of the field name

(B). hold down the mouse button and drag

(C). by changing the width from menu

(D). None

Show Answer
64. To sort a table on two or more fields instead of one

(A). you have to create a report

(B). you have to indexed in design view

(C). you have to query it

(D). It cannot possible

Show Answer
65. Office binder makes it possible :

(A). to group all the drawing objects

(B). to group all presentations, workbooks & documents in one place

(C). to send a copy of document through e-mail

(D). to add document to your files

Show Answer
66. helps you to combine a series of actions to automate the work.

(A). MS-Excel

(B). Mail Merge

(C). Macro

(D). MS-Word

Show Answer
67. Which one is the existing layouts used for creating business and financial worksheets

(A). Styles

(B). Templates

(C). Clipart

(D). Auto Format

Show Answer
68. Scenarios are used:

(A). for forecasting the outcome of a worksheet model or data

(B). for viewing the preview of the worksheet

(C). for seeing the pictures in the clipboard

(D). None of the Above

Show Answer
69. Is it possible to insert a MS-Word table in the Current Presentation in MS-PowerPoint

(A). Yes

(B). No

(C). Depend upon version of MS- Office

(D). None of the Above

Show Answer
70. Ctrl+K is used to create Hyperlink in:

(A). In MS-Office

(B). In MS-Word only

(C). In MS-Excel only

(D). None of the above

Show Answer
71. What are the basic types of Reports in Access ?

(A). Tabular and Single Column

(B). Mail-Merge and Mailing Label

(C). Both 1 and 2

(D). None of these

Show Answer
72. What database objects do reports get the information to display?

(A). Queries

(B). Tables

(C). Both 1 and 2

(D). None of the above

Show Answer
73. What sections make up a report ?

(A). Report header, page header, detail, page footer and Report footer

(B). Report header, group header, detail, group footer and Report footer

(C). Report header, page header, group header, detail, group footer, page footer and Report footer

(D). None of the above

Show Answer
74. What is the data type that you use when you want Access 97 to automatically update for you ?

(A). AutoNumber

(B). AutoUpdate

(C). AutoMate

(D). None of the above

Show Answer
75. How would you restrict data in a field to only dates ?

(A). Default value

(B). Format

(C). Field size

(D). Input mask

Show Answer
76. What does the >= operator mean ?

(A). Greater than

(B). Greater than and equal to

(C). Greater than or equal to

(D). None of the above

Show Answer
77. How do I get the total of all the values in a field (Quantity Sold, for example) ?

(A). Total(Quantity)

(B). Update(Quantity)

(C). Count(Quantity)

(D). None of the above

Show Answer
78. How do you add the current date or page number to a form ?

(A). =Date() and =Page()

(B). =Date() and Page()

(C). Date() and Page()

(D). None of the above

Show Answer
79. Format(“Uppercase”,”<") returns

(A). UPPERCASE

(B). upperCase

(C). uppercase

(D). None of the above

Show Answer
80. Right(“Right or Left”, 4) returns

(A). Right

(B). Left

(C). Righ

(D). None of the above

Show Answer
81. Access provides a graphical tool known as for designing complex expressions for queries

(A). Query Builder

(B). Form Builder

(C). Report Builder

(D). Expression Builder

Show Answer
82. Query prompts the users for the criteria on which data will be retrieved.

(A). Select

(B). SQL

(C). Parameter

(D). Action

Show Answer
83. is used to display summarised values of both the rows and columns in the query.

(A). Crosstab

(B). Select

(C). SQL

(D). Parameter

Show Answer
84. To create a select query from the selected fields the following option is used

(A). Design view

(B). Crosstab query Wizard

(C). Simple Query Wizard

(D). Find Duplicates Query Wizard

Show Answer
85. To select all the fields in table, which one of the following button is used

(A). <<

(B). <

(C). >

(D). >>

Show Answer
86. The operator connects the field names with their respective table names

(A). .

(B). ..

(C). ->

(D). <-

Show Answer
87. To delete all the fields from the query which one of the option is selected from Edit Menu.

(A). Delete

(B). Delete all

(C). Clear

(D). Clear Grid

Show Answer
88. The selection criteria can be joined by using

(A). Or operator

(B). And operator

(C). Or and And operator

(D). None of the above

Show Answer
89. A Crosstab query requires at least Fields.

(A). 1

(B). 2

(C). 3

(D). 4

Show Answer
90. In a Crosstab query, you cannot set the orders according to your requirements.

(A). Row

(B). Column

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
91. The forms which is resembled as a datasheet is

(A). Columnar forms

(B). Tabular forms

(C). Main/subforms

(D). None of the above

Show Answer
92. Which one of the form is used to depict 1:M Relationship?

(A). Columnar forms

(B). Main/subforms

(C). Tabular forms

(D). None of the above

Show Answer
93. The form which resembles a manual data entry form.

(A). Main/subforms

(B). Tabular forms

(C). Columnar forms

(D). None of the above

Show Answer
94. Which one of the ways is used to create a form

(A). AutoForm

(B). Form Wizard

(C). Design view

(D). All the above

Show Answer
95. The memo field allows upto bytes of text for each field.

(A). 64000

(B). 12000

(C). 60000

(D). 1000

Show Answer
96. To create a form which one of the following control object is not used.

(A). Toggle buttons

(B). List Boxes

(C). Drawing box

(D). Combo boxes

Show Answer
97. Which one of the following is a type of control?

(A). Bound

(B). Unbound

(C). Calculated

(D). None of the above

Show Answer
98. [Question not provided]

(A).

(B).

(C).

(D).

Show Answer
99. Which one of the control is based on expression

(A). Bound

(B). Unbound

(C). Calculated

(D). None of the above

Show Answer
100. Calculated controls are also known as

(A). Bound

(B). Unbound

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
101. Reports are used for

(A). Presenting Information

(B). Grouping and sorting data

(C). Calculating avg, field totals & drawing graphs

(D). All the above

Show Answer
102. Which one of the report display data vertically?

(A). Tabular

(B). Columnar

(C). Mailing labels

(D). All the above

Show Answer
103. Auto report generates

(A). Tabular

(B). Columnar

(C). Mailing labels

(D). All the above

Show Answer
104. Which one is not used as a report element

(A). Report header

(B). Detail

(C). Summary

(D). Page footer

Show Answer
105. Report footer is present

(A). At the end of the report

(B). At the bottom of each page

(C). At the bottom of each line

(D). None of the above

Show Answer
106. Access can incorporate graphs within a

(A). Form

(B). Report

(C). Either a or b

(D). None of the above

Show Answer
107. The graphs can be created by using

(A). MS-Graph Application

(B). OLE Application

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
108. Maximum actions in a macro is

(A). 996

(B). 997

(C). 998

(D). 999

Show Answer
109. Macros are used to perform tasks such as

(A). Open multiple forms or reports

(B). Move data between fields

(C). Check for data accuracy

(D). All the above

Show Answer
110. Macro design window consists of

(A). Action pane

(B). Argument pane

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
111. Which pane is known as Argument pane

(A). Bottom pane

(B). Upper pane

(C). Middle pane

(D). None of the above

Show Answer
112. Which one of this macro changes the cursor to the Windows busy pointer

(A). Beep

(B). Msgbox

(C). Hourglass

(D). None of the above

Show Answer
113. Which one operator is used with Null operator

(A). In

(B). Is

(C). Between…and

(D). None of the above

Show Answer
114. The output of the 2*3^2-5

(A). 31

(B). 13

(C). 8

(D). None of the above

Show Answer
115. Len(“Hundred”) returns

(A). 100

(B). 7

(C). 9

(D). None of the above

Show Answer
116. sqr(625) will return

(A). 5

(B). 125

(C). 25

(D). None of the above

Show Answer
117. Lcase(“LowerCasE”) will return

(A). LOWERCASE

(B). LowerCase

(C). lowercase

(D). lowerCase

Show Answer
118. Val(“Haunted Street 10”) will return

(A). Haunted Street 10

(B). 10

(C). Null

(D). None of the above

Show Answer
119. Format(“0116195866”,”(@@@)@@@- @@@@”)

(A). 0116195866

(B). (011)6195866

(C). (116)195-866

(D). (011)619-5866

Show Answer
120. Now() returns

(A). Current date

(B). Current time

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
121. format(#12/25/96#,”d-mmmm-yyyy”) returns

(A). 25-12-1996

(B). 25-12-1996

(C). 25-12-1996

(D). None of the above

Show Answer
122. # wildcard represent

(A). A single character (A-Z, 0 to 9)

(B). Any number of characters (0 to n)

(C). Any single digit (0 to 9)

(D). None of the above

Show Answer
123. Which keystroke is used to replace existing value with default

(A). Ctrl+Alt+Space

(B). Ctrl+Enter

(C). Shift+Enter

(D). Ctrl+Alt+Del

Show Answer
124. Which keystroke is used to insert line break in Text and memo fields

(A). Ctrl+Alt+Space

(B). Ctrl+Enter

(C). Shift+Enter

(D). Ctrl+Alt+Del

Show Answer
125. Which keystroke is used to replace with value of previous field

(A). Ctrl+Enter

(B). Shift+Enter

(C). Ctrl+”

(D). Ctrl+’

Show Answer
126. In match drop-down list which option is default

(A). Any part of field

(B). Whole field

(C). Start of field

(D). None of the above

Show Answer
127. To reduce the numeric field which property is required to be reduced

(A). Field size

(B). Decimal places

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
128. Which one of the field can not be resized

(A). Text

(B). Numeric

(C). Date

(D). All of the above

Show Answer
129. Which one of the following field name is invalid

(A). ISBN No.

(B). [ISBN ] NO.

(C). Publisher

(D). Photo_graph

Show Answer
130. Allow zero length property is valid only for following data type

(A). Text

(B). Memo

(C). Both a and b

(D). None of the above

Show Answer
131. The input mask can contain upto parts separated by semicolon

(A). 2

(B). 4

(C). 5

(D). 3

Show Answer
132. The double field data type contain how many decimal places

(A). 7

(B). 15

(C). 10

(D). None of the above

Show Answer
133. Which one user defined format symbol is not used in text & memo data type

(A). @

(B). &

(C). <

(D). !

Show Answer
134. Short date format is represented as

(A). 4/6/97

(B). 04/06/97

(C). 4-06-97

(D). 4/6/1997

Show Answer
135. The Storage Size of Auto number data type is

(A). 8 byte

(B). 4 byte

(C). 2 byte

(D). 4 bits

Show Answer
136. To display data from another table which one of the following data type is used

(A). OLE object

(B). Text

(C). Lookup wizard

(D). None of the above

Show Answer
137. The storage size of OLE object is

(A). 8 byte

(B). 4 byte

(C). 2 byte

(D). upto 1GB

Show Answer
138. Max. No. of table & objects in a database is allowed by Access

(A). -32767

(B). 32767

(C). 32768

(D). 255

Show Answer
139. In Excel the intersection of a row and column is called

(A). Square

(B). Cubicle

(C). Cell

(D). Worksheet

Show Answer
140. The total size of Excel worksheet is

(A). Total of 156 column and 8192 rows

(B). Total of 256 column and 65192 rows

(C). Total of 356 column and 8192 rows

(D). Total of 256 column and 65536 rows

Show Answer
141. A worksheet can be opened by clicking on the

(A). Start button

(B). Open button

(C). Both 1 & 2

(D). None of these

Show Answer
142. The combination of the column letter and row number for a cell in an Excel worksheet is called a

(A). Cell cross

(B). Cell identification number

(C). Cell reference

(D). Cell identity

Show Answer
143. A collection of worksheets is called

(A). Excel Sheets

(B). Workbook

(C). Excel worksheets

(D). None of these

Show Answer
144. In order to tell Excel that you are entering a formula in a cell, you must begin the entry with an operator such as

(A). =

(B). @

(C). #

(D). $

Show Answer
145. The TODAY() function enters the current

(A). System time in a cell

(B). System date & time in a cell

(C). System date only

(D). None of these

Show Answer
146. One of the following statements about Excel ranges is incorrect

(A). A range can be defined as a group of contiguous cells

(B). Ranges can be very small or very large

(C). The shape of the range can be rectangular, square, round, triangular or any odd shape

(D). One important condition for a range is that it should have parallel facing sides

Show Answer
147. References that change automatically when you copy them to a new cell are called

(A). Absolute reference

(B). Relative reference

(C). Mixed reference

(D). None of these

Show Answer
148. When Excel copies a formula from one cell to another, it identifies the number it needs by

(A). Position

(B). Cell address

(C). Cell values

(D). None of these

Show Answer
149. To change the cell reference C4:C9 to an absolute row and column reference, you would enter it as

(A). C4:C9

(B). C$4:C$9

(C). $C$4:$C$9

(D). None of the above

Show Answer
150. If you wish to copy the formatting used in one section in your worksheet to another

(A). You can use the “Format Painter” button

(B). You can use the “AutoFormat” button

(C). You can use the “Auto Copy” button

(D). None of these

Show Answer
151. Using Borders, you

(A). Can add lines above, below or to either side of a cell

(B). Can add a single line or multiple lines, along one side of a cell or around it

(C). Both 1 and 2

(D). None of these

Show Answer
152. Selecting Landscape changes your page from

(A). A tall to a wide orientation

(B). A wide to a tall orientation

(C). A normal font size to a condensed one

(D). A condensed font size to a normal one

Show Answer
153. Using ChartWizard, you can quickly and easily turn your

(A). Data into charts

(B). Charts into data

(C). Data into charts and vice versa

(D). None of these

Show Answer
154. Pie chart can be plotted on

(A). Multiple data series

(B). Only two data series

(C). Only one data series

(D). None of the above

Show Answer
155. Excel uses another name for database. It is called

(A). List

(B). Listing

(C). Organisation

(D). Sequencer

Show Answer
156. Excel can display upto fields of a data form

(A). 16

(B). 32

(C). 64

(D). 128

Show Answer
157. The comparison operators to compute criteria’s are

(A). = , > , < , >= , <= and <>

(B). Only = , > and <

(C). Only =

(D). None of these

Show Answer
158. A function in Excel,

(A). Is a readymade formula

(B). Is a shortcut formula

(C). Can be built using function wizard

(D). All of the above

Show Answer
159. In the function =ROUND(G5/30,0)

(A). ROUND is the function name

(B). The value to be rounded is G5/30

(C). 0 implies rounding to the zero decimal place

(D). All of the above

Show Answer
160. A macro is made up of a series of instructions written in a language called

(A). Visual Basic

(B). Visual C

(C). Visual FoxPro

(D). PL/SQL

Show Answer
161. Excel worksheet data can be shared with Word document by

(A). Inserting a Excel file into Word

(B). Copy and Paste Excel worksheet into Word document

(C). Link Excel Data in a Word document

(D). All of the Above

Show Answer
162. Macros are Automatically set to use

(A). Relative References

(B). Absolute References

(C). Mixed References

(D). None of these

Show Answer
163. You can convert existing Excel worksheet data and charts to an HTML documents by using the

(A). Intranet Assistant Wizard

(B). Internet Assistant Wizard

(C). HTML Assistant Wizard

(D). Linking Assistant Wizard

Show Answer
164. A area of memory or disk that is assigned to store any e-mail messages sent by other users

(A). Post-box

(B). Office-box+

(C). Listbox

(D). Mailbox

Show Answer
165. The process a user goes through to begin a computer system

(A). Logout

(B). Login

(C). Logoff

(D). Logon

Show Answer
166. To enlarge a window to its maximum size so that it fills the entire desktop

(A). Maximise

(B). Minimise

(C). Enlarge

(D). Fullsize

Show Answer
167. A program made by Microsoft and included in Windows-98 that is used to Web Documents

(A). Microsoft Network

(B). Web enabler

(C). Internet Explorer

(D). Windows Explorer

Show Answer
168. An icon

(A). Is a small graphic image that represents an application, command or a tool

(B). Is an action performed when an icon is clicked or double clicked

(C). Both A and B are correct

(D). None of the above

Show Answer
169. A connection from the current document to another document or to a document on the World Wide Web

(A). Hypertext link

(B). HTML

(C). Icon

(D). Internet

Show Answer
170. A group of letters, numbers and symbols with a common typeface

(A). Folder

(B). Font

(C). GUI

(D). File

Show Answer
171. A Folder is

(A). An organisational tool used to store files

(B). Synonymous with directory, but folder is the newer preferred term

(C). Both 1 and 2 are correct

(D). None of the above

Show Answer
172. A Drop- Down List Box

(A). Is a compact way to present a list of options in a dialog box

(B). Displays a single selected icon, but clicking button at the right end of the box, a list appear

(C). Can be scrolled through the list and selection of an item can be done by clicking on it

(D). All of the above

Show Answer
173. A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is

(A). Worksheet

(B). Master

(C). Document

(D). Slide

Show Answer
174. The screen background and main area of windows where you can open and manage files and programs is called

(A). Background

(B). Desktop

(C). Wallpaper

(D). None of the above

Show Answer
175. A setting or action predetermined by the program unless changed by the user is called

(A). Setting

(B). Pre-determined Setting

(C). Default

(D). User-setting

Show Answer
176. The meaning of Cut is

(A). To take a selection from the document and move it to the clipboard

(B). To cut a document into two equal parts

(C). To cut a document into two unequal parts

(D). Only B and C above are correct

Show Answer
177. A cursor is

(A). Pressing and holding the main mouse button

(B). A symbol that designates the position on the screen where text or codes will be inserted or deleted

(C). To make a selection from the document and duplicate it on the clipboard

(D). A button in a dialog box

Show Answer
178. A Command Button is a

(A). One in a dialog box such as Open, Close, Exit, OK or Cancel that carries out a command

(B). Small button with a X on it

(C). Symbol that designates the position on the screen where text or codes will be inserted or deleted

(D). Sort of on-screen from where you can Open and Manage files and Programs

Show Answer
179. Close Button

(A). Implies the small button with a X on it

(B). Is located at the right end of the title bar of most Windows

(C). When clicked will close the dialog box, document or program displayed in the window

(D). All of the above

Show Answer
180. A Check Box

(A). Is required to present options requiring individual on/off decisions in a dialog box

(B). Appears as a small square ballot box beside an option description

(C). With a check mark in it indicates the option is enabled

(D). All of the above

Show Answer
181. A button is

(A). A graphical representation of an option

(B). A command that activates the option

(C). Like one on a household appliance and precipitates an action

(D). All of the above

Show Answer
182. A Browser is a

(A). A line that delineates the edge of a program window

(B). A Software program especially designed for viewing Web pages on the Internet

(C). It is a tool for resizing the window

(D). None of the above

Show Answer
183. A Bitmap is

(A). A graphic file format made up of small dots

(B). A specific kind of bitmap file with the .BMP extension

(C). Is a format which Windows use for desktop wallpaper

(D). All of the above

Show Answer
184. The Term Active Window means

(A). The window that is currently open

(B). The active window is designated by a different color toolbar than other open windows

(C). Both 1 and 2 are correct

(D). None of the above

Show Answer
185. An Application is

(A). Computer program designed to enable a user to perform specific job functions

(B). Word Processing, Accounting and Engineering programs are examples of Application programs

(C). Both 1 and 2 are correct

(D). None of the above

Show Answer
186. Word offers certain ways by which you can move around in a document

(A). By scrolling

(B). By moving to a specific page

(C). Both 1 and 2 are correct

(D). None of the above

Show Answer
187. Paragraph marks signify

(A). Beginning of a paragraph

(B). Saving has been done till the marked paragraph

(C). Press of Enter Key to mark the end of the paragraph

(D). Current cursor position in the paragraph

Show Answer
188. The Save As dialog box can be used

(A). For saving the files for the first time

(B). To save file by some alternative name

(C). To save file in a format other than Word

(D). All of the above

Show Answer
189. The steps involved to open the document are

(A). Select the document you wish to open in the file pull down menu

(B). Click on the Open option in the Tools menu

(C). Both 1 and 2

(D). None of the above

Show Answer
190. While typing a paragraph you will

(A). Press Enter at the end of each line

(B). Press Enter only at the end of a paragraph

(C). Both 1 and 2

(D). None of the above

Show Answer
191. When Microsoft Word gets loaded, the Opening screen displays document named :

(A). Document1

(B). Doc1

(C). Document

(D). All the above

Show Answer
192. As you type in the text, some of the words may appear with a red wavy underline. It signifies

(A). Microsoft Word unable to recognise those spellings

(B). Month spellings

(C). There is no such red wavy underline

(D). Correct spelling

Show Answer
193. Purpose of Arrange all option in Window menu is

(A). To align all the paragraph

(B). To align all the open documents on screen for easy accessibility

(C). To arrange files alphabetically

(D). None of the above

Show Answer
194. New Window command from the Window menu will

(A). Essentially open a window for creating a new document

(B). Open a new document and close the earlier opened one

(C). Open a window that displays a second view of the active document

(D). None of the above

Show Answer
195. On a split box

(A). The pointer changes to a double horizontal bar with up and down arrows

(B). The pointer changes to a double horizontal bar with left and right arrows

(C). The pointer changes to a double horizontal bar with a circle

(D). None of the above

Show Answer
196. When you split the window, one will have the title bar darker than the other ones. The one with the darker title bar is

(A). Window not in use

(B). Active Window

(C). Window unavailable for accessing

(D). None of the above

Show Answer
197. The Magnifier button is available on the

(A). Print Preview toolbar

(B). Standard toolbar

(C). Formatting toolbar

(D). Drawing toolbar

Show Answer
198. Soft page breaks

(A). Are induced by the user

(B). Are automatically induced by Word as page ends

(C). Can be deleted

(D). Are used to indicate end of paragraphs

Show Answer
199. Selection of text can be of

(A). Single word or a line

(B). A paragraph

(C). Complete document

(D). All of the above

Show Answer
200. The Formatting Toolbar is applied

(A). To paragraph selection only

(B). To character selection only

(C). Both 1 and 2

(D). None of the above

Show Answer
201. In order to change the font and its size, you will

(A). Do it via Font box and the Font size box available on the toolbar

(B). Do it only via Font box

(C). Do it via Font Control box

(D). None of the above

Show Answer
202. If you click on the Undo button

(A). It will remove the new text and restore the original text back to your document

(B). It will include the new text and remove the original text in your document

(C). It will remove the old text and restore the new text back to your document

(D). None of the above

Show Answer
203. The contents of the Clipboard remain the same until

(A). You cut other text

(B). You copy other text

(C). You shut down your computer

(D). All of the above

Show Answer
204. Using Microsoft Word’s Find and Replace feature you can –

(A). Replace both text and formatting

(B). Replace text of a document only

(C). Replace formatting only

(D). Replace document’s name with a new name

Show Answer
205. In order to help us enter frequently used text in an efficient and accurate manner; Microsoft Word offers us two special features. They are;

(A). AutoText & AutoCorrect

(B). AutoType & AutoRight

(C). AutoWrite & AutoRight

(D). None of the above

Show Answer
206. You will probably use Borders where

(A). You wish to add emphasis to particular paragraphs

(B). You wish to draw lines above and below or to left and right of paragraphs

(C). You wish to surround the paragraphs with different styles of boxes

(D). All of the above

Show Answer
207. While using the Mail Merge Helper you click on the active window button. This selection creates

(A). A master document in the currently active document window

(B). Opens a new document window

(C). Your document gets active and automatically attaches to a data source

(D). None of the above

Show Answer
208. A data source is made up of

(A). The text that changes with each version of a merged document

(B). The graphics that change with each version of a merged document

(C). Both text and graphics that change with each version of a merged document

(D). None of the above

Show Answer
209. To make a field name in a data source one of the following is not permitted

(A). Letters

(B). Numbers

(C). Underscore character

(D). Spaces

Show Answer
210. When you create a wizard

(A). There will be series of questions that will be put to you by the wizard

(B). Each question will offer you several choices as you create your document

(C). The user is provided supplied macros

(D). All of the above

Show Answer
211. After you create a document, you may need to

(A). Close it

(B). Save it

(C). Print it

(D). All of the above

Show Answer
212. You can print a document

(A). From Print view

(B). From Page Layout view

(C). From Normal view

(D). A, B and C

Show Answer
213. To preserve any changes to the document currently displayed on your screen, you should

(A). Close the application

(B). Open a new document

(C). Move the document to the null screen

(D). Save the document frequently

Show Answer
214. The horizontal ruler provides features you can use to

(A). Record a macro

(B). Browse a document looking for text, graphics, or tables

(C). Move the insertion point below the end of file marker

(D). None of the above

Show Answer
215. Which of the following special characters can be used in a filename?

(A). The semicolon(;)

(B). The hyphen(-)

(C). The period(.)

(D). The pipe symbol

Show Answer
216. If you change a document and then try to close the Word application, the Word will

(A). Ignore any changes to the document

(B). Automatically save the changes without a message prompt

(C). Display a message prompting you to save changes

(D). Close without saving any changes to the document

Show Answer
217. Word inserts a formula as

(A). Numbers

(B). A field code

(C). Values

(D). Text

Show Answer
218. To align numbers with the same number of decimal points in a table column

(A). Set a decimal tab stop

(B). Right align the numbers

(C). Center-align the numbers

(D). A and B

Show Answer
219. Which of the following formatting options is not available on the Tables and Borders toolbar?

(A). Border colour

(B). Aligning text at the centre of a cell

(C). Text orientation

(D). B and C

Show Answer
220. In print preview you can

(A). Format text

(B). Print your document

(C). Zoom each page

(D). All of the above

Show Answer
221. The Magnifier button

(A). Allows you to zoom your document

(B). Displays two pages side by side

(C). Displays the horizontal and vertical rulers

(D). Scrolls you to a new page

Show Answer
222. The Select Object Browse button is located

(A). In the lower-left corner of the Word screen

(B). Below the vertical scroll bar

(C). On the menu bar

(D). On the Formatting toolbar

Show Answer

Loading

WhatsApp Icon