free mock test

Internet MCQ Questions

1. Gives a Web Server limited access to other programmes or data on the computer

(A). CGI

(B). PGI

(C). GGI

(D). FGI

Show Answer
2. The addressing protocol that enables computers hooked to the Internet to find each other

(A). Dial Name System

(B). Digital Name System

(C). Domain Name System

(D). Dynamic Name System

Show Answer
3. To change the appearance of data using a logical formula to protect the data’s integrity

(A). Decrypt

(B). Encrypt

(C). Hide

(D). None of the three options

Show Answer
4. The portion of the Internet that contains Gopher sites

(A). Gopher Home Page

(B). Gopher Linked Sites

(C). Gopher Corner

(D). Gopherspace

Show Answer
5. When conducting an Internet search on the Web, each result of a particular search is called

(A). Click

(B). Progress

(C). Hit

(D). Answer

Show Answer
6. An organization or company that enables users access to the Internet

(A). ISP

(B). IRP

(C). ISDN

(D). None of the three options

Show Answer
7. The first Web browser, written by Andreessen

(A). Internet Explorer

(B). Mosaic

(C). Netscape Navigator

(D). None of the three options

Show Answer
8. The position of being disconnected from a network

(A). Inline

(B). Online

(C). Offline

(D). Atline

Show Answer
9. POP stands for

(A). Post Office Protocol

(B). Pre Office Protocol

(C). Paid Office Protocol

(D). Part Office Protocol

Show Answer
10. A listing of items in the order, they arrived

(A). Queue

(B). Sequence

(C). Listed Items

(D). None of the three options

Show Answer
11. The text that has formatting instructions is

(A). High Quality Text

(B). True Text

(C). Poor Text

(D). Rich Text

Show Answer
12. Any computer that delivers (serves) information and data

(A). Servant

(B). Server

(C). Master

(D). Slave

Show Answer
13. SMTP stands for

(A). Sequenced Mail Transport Protocol

(B). Secure Mail Transport Protocol

(C). Simple Mail Transport Protocol

(D). Sample Mail Transport Protocol

Show Answer
14. Any mass-mailed material meant for self-promotion, advertisement, or pure silliness

(A). Mosaic

(B). Spam

(C). Packet

(D). POP

Show Answer
15. An HTML document, that can be browsed and edited

(A). Web Page

(B). Word Page

(C). Note Page

(D). Copy Page

Show Answer
16. A folder containing unwanted message that can be emptied, when specified by the user

(A). Mail Box

(B). Out Box

(C). In Box

(D). Trash Box

Show Answer
17. Veronica stands for

(A). Very Easy Rodent-Oriented Network Index to Computerized Archives

(B). Very Easy Rodent-Oriented Netwide Index to Computerized Access

(C). Very Easy Rodent-Oriented Netwide Index to Computerized Archives

(D). Very Easy Rodent-Oriented Netwide Index to Common Archives

Show Answer
18. A collection of Web documents, that usually consists of a home page and several related pages

(A). Internet

(B). Web Site

(C). Mail Box

(D). None of the three options

Show Answer
19. Reading a newsgroup without posting to it

(A). Lurking

(B). Linking

(C). Reading

(D). Listing

Show Answer
20. Cc stands for

(A). Cover Copy

(B). Cafe Copy

(C). Case Copy

(D). Carbon Copy

Show Answer
21. A collection of information, that a Web site can leave on the computer for later access

(A). Nut

(B). Cookie

(C). Chocolate

(D). Coffee

Show Answer
22. Method by which single article could be posted to multiple newsgroup

(A). Serial-posting

(B). Parallel-posting

(C). Cross-posting

(D). Line-posting

Show Answer
23. An arrangement to interconnect different ISPs

(A). Connecting

(B). Linking

(C). Inter-connecting

(D). Peering

Show Answer
24. Computer connected on the Internet are referred to as

(A). Host

(B). Server

(C). Computer

(D). Connector

Show Answer
25. E-Commerce stands for

(A). Electrical Commerce

(B). Engineering Commerce

(C). Electronic Commerce

(D). English Commerce

Show Answer
26. B2C stands for

(A). Business to Company

(B). Business to Community

(C). Business to Commission

(D). Business to Consumer

Show Answer
27. EDI stands for

(A). Electronic Data Interchange

(B). Extranet Data Interchange

(C). Ernet Data Interchange

(D). Easy Data Interchange

Show Answer
28. Tool that sends a small piece of data to a different computer

(A). Router

(B). Web Page

(C). Ping

(D). E-mail

Show Answer
29. URL stands for

(A). Uniform Resource Locators

(B). Unidentified Resource Locators

(C). User Resource Locators

(D). Usenet Resource Locators

Show Answer
30. HTML stands for

(A). Hyper Terminal Markup Language

(B). Hyper Text Markup Language

(C). Hyper Text Maid Language

(D). Hyper Text Marked Language

Show Answer
31. CSS stands for

(A). Captured Style Sheets

(B). Cascading Style Sheets

(C). Cascading Simple Sheets

(D). Captured Source Sheets

Show Answer
32. Front Page is product of

(A). Apple

(B). IBM

(C). Lotus

(D). Microsoft

Show Answer
33. Pagemill is product of

(A). Sunmicrosystems

(B). Adobe

(C). Microsoft

(D). Lotus

Show Answer
34. Who introduced the frames to divide the browser window into sub-windows

(A). Microsoft

(B). Sun Microsystems

(C). Netscape Navigator

(D). Mosaic

Show Answer
35. MIME stands for

(A). Multipurpose Intranet Mail Extension

(B). Multipurpose Internal Mail Extension

(C). Multipurpose Internet Mail Extension

(D). Multipurpose Inner Mail Extension

Show Answer
36. FTP stands for

(A). File Transfer Protocol

(B). File Tag Protocol

(C). File Top Protocol

(D). File Table Protocol

Show Answer
37. Facility that allows a netizen to talk to a vast number of fellow netizens simultaneously

(A). Internet Ready Chat

(B). Internet Relay Chat

(C). Internet Real Chat

(D). Internet Round Chat

Show Answer
38. Programme that indicates information about last logged in, last accessed mail etc.

(A). FTP Service

(B). Fill Service

(C). French Service

(D). Finger Service

Show Answer
39. Modem stands for

(A). Modulator Demodulator

(B). Modular Demodular

(C). Modular Detector

(D). None of the three options

Show Answer
40. ISDN stands for

(A). Integrated Services Digital Network Connection

(B). Internet Services Digital Network Connection

(C). Intranet Services Digital Network Connection

(D). Interrupted Services Digital Network Connection

Show Answer
41. Two types of modems are

(A). Intranet & Extranet Modem

(B). Internal and External Modem

(C). Inclusive & Exclusive Modem

(D). None of the three options

Show Answer
42. Transmission Speed could be defined as

(A). The speed with which data is transmitted

(B). The speed with which computer gets started

(C). The speed with which file is opened

(D). The speed with which data is deleted

Show Answer
43. Websites which contain links to many other websites depending on the type of information required

(A). Port

(B). Post

(C). Portal

(D). None of the three options

Show Answer
44. Two types of portals are

(A). Hortals & Vortals

(B). Mortals & Lortals

(C). Wortals & Gortals

(D). None of the three options

Show Answer
45. W3C stands for

(A). World Wide Web Commissions

(B). World Wide Web Call Centers

(C). World Wide Web Consumer

(D). World Wide Web Consortium

Show Answer
46. W3C was created in

(A). 1991

(B). 1994

(C). 1995

(D). 1992

Show Answer
47. An ISO standard for designing web page

(A). WWW

(B). SGML

(C). HTML

(D). MTNL

Show Answer
48. SGML stands for

(A). Secure Generalised Markup Language

(B). Simple Generalised Markup Language

(C). Sample Generalised Markup Language

(D). Standard Generalised Markup Language

Show Answer
49. Bookmark is also called

(A). Latestlist

(B). Hotlist

(C). Mainlist

(D). None of the three options

Show Answer
50. Picture files are to be transmitted in the format

(A). GIF

(B). DOC

(C). XLS

(D). AVI

Show Answer
51. Online discussion with people all over the world on different topics

(A). Calling

(B). Writing

(C). Chatting

(D). Speaking

Show Answer
52. The computer whose data /programs have to accessed

(A). Computer

(B). Remote Computer

(C). Node

(D). Server

Show Answer
53. A terminal emulation protocol that enables to log in remotely to other computers on the Internet, using a command line interface

(A). ARPAnet

(B). Ernet

(C). Extranet

(D). Telnet

Show Answer
54. Connection between two devices

(A). Switch

(B). Port

(C). Plug

(D). Bus

Show Answer
55. For telnet default port no. is

(A). 24

(B). 21

(C). 20

(D). 23

Show Answer
56. A graphics text or HTML file sent with an e-mail message

(A). Cc

(B). Attachment

(C). BCc

(D). None of the three options

Show Answer
57. A major network connection that carries the primary network traffic

(A). Backbone

(B). Brain

(C). Right Hand

(D). Nerve

Show Answer
58. The storage area on a computer that contains copies of original data, so that the computer doesn’t have to go to remote server to get information every time, it is requested

(A). Compact Disk

(B). Floppy

(C). Cache

(D). Hard Disk

Show Answer
59. Data is made up of a series of 0s and 1s that are grouped in unique sequences

(A). Numeric Data

(B). French Data

(C). Binary Data

(D). None of the three options

Show Answer
60. Transferring a file from a host computer to your computer

(A). Downloading

(B). Saving

(C). Sending

(D). None of the three options

Show Answer
61. Consists of an user ID, followed by an @ sign and a domain name

(A). Postal Address

(B). E-Mail Address

(C). Phone Number

(D). None of the three options

Show Answer
62. Used to make Internet transactions secure from unauthorised access

(A). Single Sockers Layer

(B). Secure Sockers Layer

(C). Serial Sockers Layer

(D). Semi Sockers Layer

Show Answer

Loading

WhatsApp Icon